جشنواره هاي بسيار ديدني و خاص در آسياي شرق
جشنواره هاي جالب و عجيب همراه با قدمتي زياد كه برخي ريشه مذهبي دارند در سراسر دنيا برگزار مي شود. برخي از اين جشنواره ها هستند كه گردشگران بسيار زيادي صرفاً جهت شركت و حضور در آنها به شهر يا كشوري ديگر سفر مي كنند.
در اين مطلب مي خواهيم با تعدادي از اين جشنواره هاي فوق العاده آشنا شويم كه ارزش سفر را دارند و در هيچ كجاي دنيا همانند آنها را نخواهيد يافت. با ما همراه باشيد.
جشنواره ميمون ها در لوپبروي تايلند
براي شروع بايد گفت اين جشن در يكي از شهرهاي تايلند به نام لوپبوري ( Lopburi ) با فاصله 150 كيلومتر از بانكوك پايتخت اين كشور برگزار مي شود. در اين جشن كه در يكشنبه ماه نوامبر برگزار مي شود از 3 هزار ميمون در اين شهر با انواع غذاهاي مختلف پذيرايي مي شود كه البته جاي تعجب زياد دارد. اين جشن به افتخار ميمون هاي ماكاك كه نوعي بوزينه است برگزار مي شود. اينطور كه به نظر مي رسد اين ميمونها روابط خيلي خوب با آدمها به خصوص مردم تايلند دارند. مردم شهر نيز براي اجراي اين مراسم سنگ تمام مي گذارند و كاري مي كنند تا حسابي به اين ميمونها خوش بگذرد. بيش از 2 تن از انواع خوراكيهاي جورواجور و ميوه كه به زيبايي طراحي و چيده شده است براي ميمونها تهيه مي شود تا آنها به هر گونه كه مايل هستند از خوراكيها بخورند و كسي نيز نمي تواند به آنها اعتراض كند. ميمون ها در لوپبوري داراي اهميت زيادي هستند به طوري كه سمبل شهر لوپبوري محسوب شده و در گوشه و كنار اين شهر انواع تنديس هاي غول پيكر ميمونها مشاهده مي شود. نكته جالب اين است كه اين ميمونها در خيابانهاي شهر هم مشاهده مي شوند و تبحر خاصي در ربودن كيف و وسايل مردم را دارند و از همه جالب تر اينكه مردم اين شهر با اين مسئله كنار آمده اند و به شكل مسالمت آميز پذيراي آنها در شهر خود مي باشند.
در مورد تاريخچه اولين مراسمي كه براي ميمونها برگزار شده بايد گفت كه فردي محلي به نان يونگ يوث كيتاوانانوسنت Yong Yuth Kitawananusont اولين فردي بود كه ايده برگزاري اين مراسم را مطرح كرد. او صاحب مسافرخانه لوپبوري ( Lopburi) بود كه درست در رو به روي مسافر خانه او يك مجسمه بزرگ ميمون به چشم مي خورد كه به علت وجود اين مجسمه كه نوعي سمبل شهر محسوب مي شود اين فرد توانسته بود در زمينه جذب گردشگر به مسافرخانه خود بسيار موفق باشد. او اين موفقيت را حاصل وجود مجسمه ميمونها دانست و در نتيجه تصميم گرفت براي ميمون ها بوفه اي بسازد. در سال ۱۹۸۹ اولين جشن ميمون ها برگزار شد و در سالهاي بعد نيز اين مراسم ادامه پيدا كرد.بنا بر اتفاق پادشاه تايلند در سال ۲۰۱۵ ميلادي در ماه اكتبر از دنيا دفت و به همين دليل مردم تصميم گرفتند مراسم به گونه اي متفاوت برگزار كنند. در مراسمي كه در آن سال برگزار شد از تعداد بيشتري ميمون پذيرايي شد و حدود 3 كاميون ميوه براي مراسم در نظر گرفته شده بود. براي برگزاري اين جشن روي ۳۵ ميز پارچه هاي قرمز مي گذارند و اين ميزها در 3 محل مختلف كه محل تجمع ميمونه است قرار مي گيرند از جمله: پرا پرانگ سام يوت (Phra Prang Sam Yot) ، سيتي شراين (City Shrine) و نواحي پايين شهر.غذا و ميوه هاي جشن به مقدار زيادي است كه به شكلهاي مختلف تزيين شده تا ميهمانان از آنها ميل كنند ولي در انتهاي مراسم همه چير به شكل غافل گير كننده اي اتفاق مي افتد. در ساعت 10 صبح همراه با موسيقي و رقص مراسم آغاز مي شود و همه ساكنان شهر به ميهماني فرا خوانده مي شوند. جوانان نيز با لباسهاي شبيه ميمون و ماسكهاي ميمون به جشن و پايكوبي مي پردازند.بعد از سخنراي شهردار شهر ميمون ها به سمت مراسم دعوت مي شوند و مراسم به افتخار آنها ادامه پيدا مي كند.در ابتدا ميمونهاي از اين مراسم تعجب ميكنند و براي خوردن ميوه و غذا خجالت مي كشند اما بعد به طرز جالبي رفتار خوبي دارند و مشغول خوردن غذاها مي شوند. ( براي آگاهي از قيمت تورها از جمله تور تايلند با آژانس مسافرتي مهرپرواز همراه باشيد.)
فستيوال ميان پاييز Mid-Autumn Festival مالزي
فستيوال ميان پاييز يا فستيوال كيك ماه، يا فستيوال فانوس در تاريخ 4 سپتامبر برگزار مي شود. تاريخ اين جشنواره به جنگي بازمي گردد كه در قرن چهاردهم در چين اتفاق افتاد. چيني ها در كشورهاي مختلف اين رويداد را با آداب و رسوم مختلفي اجرا مي كنند، وليكن همگي موافق هستند كه اين فستيوال براي بزرگداشت فصل و زمان برداشت محصولات تابستاني به دست نياكان آنها و همينطور مراسم يادبود سقوط سلاطين مغول در چين، بعد از شورش موفقيت آميز مردم، برگزار مي شود. رهبران شورش در آن روز، صدها كيك را به خانه هاي مردم در تمامي نقاط شهر فرستادند كه داخل هر كدام از كيك ها، نامه اي قرار داشت كه زمان و مكان شورش را مشخص كرده بودند.
چيني ها در مالزي با خريد و مصرف كيك با طهم هاي متفاوت و حتي طعم هاي عجيب و غير عادي، اين فستيوال را برگزار مي كنند. حتي هتل ها و اقامتگاه ها در سرتاسر مالزي براي نشان دادن كيك با هم رقابت مي كنند. در شب جشنواره، كودكان فانوس هاي كاغذي به شكل هاي مختلف مثل حيوانات و ماشين هاي متفاوت، و يا فانوس هاي سنتي چيني را در دست مي گيرند و به خيابان ها مي آيند. براي ديدن اين جشنواره مي توانيد با رزرو تور مالزي، خود را در تاريخ مشخص به اين جشنواره برسانيد.
جشنواره هولي در هند (جشن رنگ ها)
جشن هولي كه از اعياد رسمي مردم هندوستان مي باشد، يك جشنواره ملي و مذهبي بهاره است. هولي به جشنواره رنگ ها نيز شهرت دارد. در سراسر دنيا جشنواره هاي بسياري برگزار مي شود وليكن برخي از آنها همانند جشن هولي شهرت جهاني پيدا كرده است و مردم بسياري براي شركت كردن در اين جشنواره ها و فستيوال ها سفر خود را برنامه ريزي مي كنند. جشن هولي يا جشن رنگ ها يا جشن عشق همه ساله در ماه مارس، به هنگام شروع فصل بهار در هندوستان برپا مي شود. فستيوال هولي تعطيل رسمي در تمام كشور پهناور مي باشد. مردم در اين موقع از سال، پايان زمستان و شروع شدن بهار را جشن مي گيرند. در اين جشن بر اساس يك سنت قديمي، مردم هر محله و منطقه با پاشيدن آب و رنگ هايي مخصوص به سمت همديگر و نيز اجراي موسيقي به جشن و پايكوبي مي پردازند. در اين رسم شاد و مهيج همه قشر با هر سن و سالي از جمله زن و مزد و پير و جوان شركت مي كنند و باور دارند كه با فرا رسيدن بهار، يك بار ديگر، روشنايي بر تاريكي و خوبي بر بدي پيروز شده است. جشنواره هولي برعكس جشنواره ديوالي هند كه در شروع فصل سرما برگزار مي شود، در آخر فصل سرما و آغاز فصل بهار و در آخرين شبي كه ماه كامل است، برگزار مي شود.
معني كلمه هولي در زبان هندي، سوختن مي باشد و در اكثر مناطق هند، در دو روز “هولي” و “دولتي” كه به زبان ساده تر به معني “هولي كوچك” و “هولي بزرگ” مي شود، برگزار مي شود كه اغلب بعد از انجام عبادت و گذاشتن نشان بر مجسمه كريشنا و رادا، مردم با پودرهاي رنگي يا بالن هاي پر از مايعات رنگي به هم رنگ مي پاشند. در اصل اين جشنواره را مي توان جشنواره تابناك و درخشان نامگذاري كر، زيرا كه رنگ هاي روشن و متنوعي در آن استفاده مي شود. هندي ها اعتقاد دارند رنگ هاي روشن، زندگي بخش و نيروزا و نشاط آور هستند.
جشنواره هولي در ميان افرادي از آسياي جنوبي و خارج از آسيا كه هندو هم نيستند، مشهور شده است. فستيوال هولي در درجه اول در هند، نپال و ديگر مناطقي كه در آنها تعداد بسيار زيادي هندو و يا مردم با اصالت هندي دارد، برگزار مي شود. اين جشنواره در سال هاي اخير، به بخش هايي از اروپا و آمريكاي شمالي به عنوان جشن بهاري يا نشاط و سرور راه پيدا كرده است.
اين جشنواره با آتش بازي به هنگام شب آغاز مي شود. افسانه ها و داستان هايي كه مربوط به اين جشن است، باعث سرزنده تر شدن و جذابيت هرچه بيشتر آن مي شوند. جشنواره هولي همچنين اين شانس را به شما مي دهد كه براي افرادي كه دوستشان داريد، دعاي خير كنيد. در گذشته هولي يك مراسم ويژه زنان متأهل بوده است كه براي شادي و سلامت خانواده خود دعا مي كردند و همچنين ماه كامل را پرستش مي كردند.
چند روز قبل از برگزاري جشن، فروشگاه ها و مغازه ها پر از رنگ هاي متنوع مي شود و همين امر باعث مي شود كه مردم بسيار سرحال و شاد باشند و تا روز اصلي جشن لحظه شماري كنند. افرادي هستند كه بليط هواپيما خود را براي چند روز قبل از جشن خريداري مي كنند تا بتوانند در اين جشن مهيج و با نشاط شركت نمايند. رنگ هايي كه در جشنواره هولي استفاده مي شوند، رنگهاي طبيعي است و از گل ها و ميوه ها تهيه مي شوند، از اين رو نه تنها براي پوست ضرر ندارد، بلكه مفيد نيز هستند. مردم با خريد رنگ ها شادي و نشاط را به خانه هايشان مي برند. برخي از اين رنگ ها از گياهاني كه در فصل بهار شكوفه مي دهند گرفته مي شوند كه به همين علت هندي ها اعتقاد دارند اين پودرها به دليل خاصيت درماني و طبيعي بودن از بروز بيماري هاي شايع ناشي از تغيير فصل و نيز سرماخوردگي در بهار جلوگيري مي كنند و برخي از بيماري ها را نيز درمان مي كنند. اين رنگ ها حتي بعد از شستن تا چند روز روي پوست افراد مي ماند و لباس هايي كه رنگي شده اند ديگر رنگشان پاك نمي شود.
به صورت كلي مي توان گفت رنگ، شادي، رقص، آواز و پذيرايي همگي يك معنا را القا مي كنند و آن اين است همراهي، برابري، شادي و اتحاد.
براي مشاهده قيمت و شرايط و امكانات فوق العاده تور هند مي توانيد به وبسايت رسمي آژانس مسافرتي مهرپرواز مراجعه نماييد و يا با همكاران ما ارتباط برقرار نماييد.
توسط آژانس مسافرتی مهرپرواز در03تی1398,زیرمجموعه بدون موضوع
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب