خواص و ويژگي هاي گوشت و فرآورده هاي گوسفندي
خواص و ويژگي هاي گوشت و فرآورده هاي گوسفندي
گوشت قرمز در كشور ايران جزو گوشت هاي پر مصرف مي باشد. اين گوشت طبق نوع دام، داراي انواع مختلفي مثل گوشت گاو، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوساله و گوشت شتر است. اما چون گوشت گوسفند داراي ويژگي موافق ترين مزاج است و داراي هضم بسيار خوبي نسبت به ديگر گوشت هاي دامي است، از محبوبيت بيشتري در ميان مردم ايران برخوردار است. گوشت گوسفند داراي طعم دلچسب و بافت بسيار نرمي مي باشد. تعداد زيادي از خانواده ها عقيده دارند كه ارزش تغذيه اي و مزاياي گوشت گوسفند در مقايسه با گوشت گاو و گوساله بيشتر است. بسياري از خورشت هاي سنتي ايراني با استفاده از گوشت گوسفند پخته مي شوند. پرورش گوسفند در مناطق مختلف ايران صورت مي گيرد و معمولا در هر منطقه اي يك نژاد پرورش مي دهند.
استان كرمانشاه و توسعه دامپروري
از جمله مناطق ايران كه داراي موقعيت جغرافيايي بسيار خوب براي دامپروري و پرورش گوشت است، استان كرمانشاه مي باشد. عشاير اين استان داراي مراتع بسيار خوبي هستند كه اين مراتع سبب توسعه دامپروري شده اند. طبق آماري كه به دست آمده است، دام اين استان داراي جمعيتي حدود 4.100.000 واحد مي باشد. در ميان اين جمعيت دامي گوسفند و بره داراي بيشترين سهم است و تعداد آنها 2.169.000 راس است. استان كرمانشاه با داشتن آب و خاك مستعد و وجود شرايط اقليمي بسيار خوب در زمينه دامپروري و توسعه دامپروري شرايط بسيار خوبي دارد و اين استان با داشتن كارخانه هايي كه خوراك دام توليد مي كنند، براي صادرات در زمينه دامپروري مي تواند بسيار موفق عمل كند. ۳۵ درصد از دام سبكي كه به خارج از كشور صادرات مي شود، مربوط به استان كرمانشاه است. اين صادرات از طريق پرورش گوسفند نژاد سنجابي انجام مي شود. از جمله بهترين گوشت هايي كه در ايران توليد مي شود، مربوط به گوسفند نژاد سنجابي است.
براي اطلاع از قیمت آنلاین دام زنده و انواع نژاد هاي ايراني مي توانيد به وب سايت ما نيز سربزنيد.
خواص بي نظير گوشت گوسفند در طب سنتي و طب نوين
در نهايت بايد بدانيد كه گوشت گوسفند سالم خواص زيادي دارد، آسان هضم مي شود و از نظر غذايي بسيار ارزشمند است. گوشت گوسفند تازه و با كيفيت خون ساز و تقويت كننده است و براي افراد داراي كمبود وزن و لاغر بسيار عالي است. كساني كه كمبود ويتامين دارند، با مصرف گوشت گوسفند مي توانند نياز خود به تمامي انواع ويتامين ها را تامين و برطرف سازند.
گوشت گوسفند آهن بسيار زيادي دارد و همچنين اين گوشت حاوي موادي مانند منگنز، مس و سلنيم مي باشد. گوشت گوسفند داراي مقادير زيادي روي و ويتامين B12 است. اما بايد بدانيد بسيار چرب و افزاينده كلسترول و همچنين افزايش دهنده تريگليسيريد خون است، بنابراين بيماران ديابتي و داراي ناراحتي هاي قلبي و همين طور افرادي داراي چربي خون بالا، سعي كنند اين نوع گوشت را از رژيم غذايي خود حذف يا كم كنند. گوشت گوسفند داراي مقدار زيادي امگا 3 است. به گفته دانشمندان امگا 3 براي بيماران مبتلا به ميگرن مفيد است و از فشارهاي رواني، افسردگي و اضطراب جلوگيري مي كند.
امروزه با توجه به مزاياي عرضه اينترنتي گوسفند زنده مي توانيد از مراكز معتبر و بهداشتي به صورت اينترنتي نسبت به خريد گوسفند اقدام كنيد و گوشت مصرفي خودتان را تهيه كنيد.
فوايد مصرف مغز گوسفندي
در كشورهاي مختلف با توجه به اديان متفاوت، نوع كشتار دام متفاوت مي باشد براي مثال در برخي از كشورها با زدن تير بر سر دام، آن را مي كشند كه در اين صورت به دليل تخريب بافت هاي مغزي، به عنوان خوراك قابل استفاده نخواهد بود. اما در كشور ما به دليل نوع ذبحي كه مرسوم است، مي توان از مغز گوسفندي خوراك هاي متفاوتي از جمله ساندويچ مغز و يا خوراك تهيه نمود. هميشه زماني كه صحبت از فوايد و مضرات مصرف مغز گوسفندي مي شود، افراد بسياري معتقدند كه عوارض آن بيشتر خواهد بود. مغز، سرشار از پروتئين و چربي مي باشد كه براي رشد و تغذيه نوجوانان و كودكان مي تواند بسيار مفيد باشد. البته فراموش نكنيد كه در بازه زماني هاي كوتاه مدت آن را مصرف نكنيد.
مزاياي مصرف روغن زرد گوسفندي
روغن زرد گوسفندي نيز يكي از انواع روغن حيواني است كه از شير گوسفند تهيه مي گردد. در ادامه به خواص آن اشاره خواهيم كرد. مضرات روغن حيواني گوسفندي نسبت به فوايد آن كمتر مي باشد.
طعم بي نظير و عطر فوق العاده يكي از ويژگي هاي اصلي اين روغن است كه باعث خوش طعم شدن غذاي شما خواهد شد و مي توانيد از آن براي سرخ كردن استفاده كنيد. روغن زرد گوسفندي به آساني فاسد نخواهد شد و نيازي به قرار دادن در يخچال نيست.
وجود ويتامين هاي A و E از ويژگي هاي منحصر به فرد اين روغن مي باشد، براي پاكسازي روده ها مفيد است و به سوزندان چربي ها كمك مي نمايد. روغن زرد گوسفندي همچنين سبب كاهش كلسترول بد و افزايش كلسترول خوب مي گردد. گوارش و هضم غذا را آسان مي كند. كاهش غلظت خون و استخوانسازي نيز از ديگر خواص روغن حيواني گوسفندي است.
مقابله با كم خوني از فوايد زبان گوسفند و گوساله
مقابله با كم خوني يكي ديگر از فوايد زبان گوسفند و گوساله مي باشد. درصد بالايي از بانوان ايراني در سنين جواني و حتي در سنين بالاتر مبتلا به كم خوني هستند كه مي توان ريشه آن را در عدم مصرف غذاهاي مقوي دانست. مقابله با كم خوني با خوردن زبان گوسفند و گوساله امكان پذير است و لازم نيست براي درمان آن سراغ مكمل هايي برويد كه ممكن است در آينده عوارض جانبي بر روي بدن شما داشته باشند. وجود آهن و ويتامين هاي گروه ب سبب شده است كه با خوردن آن سطح هموگلوبين در خون افزايش پيدا كند. افزايش سطح هموگلوبين خون، باعث افزايش اكسيژن رساني مغز به ساير نقاط بدن مي شود و بدن توان كافي براي انجام كارها را خواهد داشت. علاوه بر درمان كم خوني، ويتامين ب 12 موجود در زبان گوسفند و گوساله باعث بهبود عملكرد دستگاه عصبي مي شود. هيچ موارد منعي براي مصرف زبان گوسفند و گوساله براي زنان باردار گزارش نشده است. بنابراين زنان باردار كه در خطر ابتلا به كم خوني هستند مي توانند با مصرف اين ماده غذايي خوشمزه به سلامت خود و جنين كمك كنند.با دام زنده با قصاب مي توانيد از تمام قسمت هاي خوراكي گوسفند بهره ببريد و همچنين غذايي لذيذ را با استفاده از زبان گوسفندي داشته باشيد.
توسط آژانس مسافرتی مهرپرواز در13مر1398,زیرمجموعه بدون موضوع
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب